top of page
20161021_131940.jpg

Smudgen is je huis reinigen van onprettige entiteiten / energie van vorige bewoners.

Smudgen

Smudgen:

Smudgen is het reinigen van je omgeving zoals je zaak, vakantiehuis of eigen huis door middel van witte salierook en heilig hout. Dit om het huis te verlossen van negatieve energieën. Zeker in oude huizen is dit een aanrader of dat wanneer je verhuist de energie eruit haalt die er niet meer horen.

 

Traditioneel wordt smudgen gebruikt door de indianen bij hun rituelen. In het sjamanisme wordt het gebruikt voordat een ceremonie plaatsvindt of om een ruimte te reinigen.

 

Tegenwoordig wordt het ingezet bij een verhuizing, nieuw huis, oud huis, mensen die voortdurend ziek zijn, baby's die niet kunnen slapen of mensen /kinderen die een geestverschijning zien of het huis wordt onprettig na een verbouwing.

Praktische informatie:

Wanneer je besloten hebt om je huis te laten smudgen maak je een afspraak met mij en dan zal ik naar je toe komen. Ik ga dan, als het ware, rokend door je huis alle kamers, kasten, kelder, zolder, garage en zelfs je tuin ontzien van geesten die er niet horen of energie uit een huis halen van de vorige bewoners.

Een rozenkwarts komt in je kelder te liggen, een bergkristal en een Amethist worden vastgehouden tijdens de ceremonie.

Ik zal dan vaker intens met hun bezig zijn, dit kan in de aanwezigheid van jou zijn maar jij zult alleen maar rust ervaren, verder nies.

Tijdens de ceremonie adviseer ik de ramen open te zetten.

Praktische informatie:

Tijd: 90 minuten

Kosten: 150 euro excl. parkeerkosten 

Buiten Maastricht wordt er een meerprijs in overleg gevraagd.

Wanneer: data wordt afgesproken en ik doe maar 2 smudges per week.

Buiten Maastricht komt er een bedrag bij maar wordt samen afgesproken.

Buiten Limburg wordt een hoog tarief van 5 x 70 euro geteld ivm de uren die ik niet kan werken, ook dit wordt samen besproken. 

bottom of page